29. června 2021

RWE Gas Storage CZ pomáhá v oblastech zasažených tornádem

RWE Gas Storage CZ  uvolnila prvních 300 tisíc korun na nákup plachet pro zakrytí střech, o další milion navýšila rozpočet grantového programu.

Prvních 300 tisíc korun na nákup plachet, potřebných k zakrytí poškozených domů v oblasti postižené ničivým tornádem, uvolnila společnost RWE Gas Storage CZ. Je tak možné zakrýt až 2000 metrů čtverečních střešních ploch.  Během víkendu, kdy probíhalo první odstraňování následků čtvrteční katastrofy, pomáhaly také v oblasti desítky kolegů, zaměstnanců společnosti, která provozuje podzemní zásobník zemního plynu v Tvrdonicích. 

„Na pomoc obcím zasažených tornádem jsme připravili další milion korun do rozpočtu našeho grantového programu, který už 13 let finančně pomáhá v obcích v okolí našich zásobníků. O konkrétní pomoci budeme jednat s vedením postižených obcí,“ řekl jednatel společnosti Lubor Veleba.

Celková technologie podzemního zásobníku Tvrdonice nebyla čtvrtečním tornádem nijak poškozena, zaznamenali jsme menší škody v centrálním areálu v Tvrdonicích a na některých sondách. Všechny požadavky našich zákazníků na vtláčení na virtuální bodě zásobníku RWE plníme bez omezení.